News

News

ITSO üyeleri Japonya ve Güney Kore'de
December 21, 2017

ITSO üyeleri Japonya ve Güney Kore'de

ISPARTA Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) tarafından yurtdışı fuar ve iş gezileri kapsamında 26 oda üyesi Japonya ve Güney Kore gezisine götürüldü.

ITSO tarafından üyelerin yurtdışı bağlantılarını güçlendirerek ihracatını ve işbirliği olanaklarını artırmak amacıyla inşaat ve yapı malzemeleri firma yetkilisi 26 üyesini KOSGEB destekli Japonya ve Güney Kore iş ve fuar gezisine götürdü. ITSO Başkan Yardımcısı Metin Çelik öncülüğünde yapılan fuar ve iş gezisinde üyeler sektörleriyle ilgili ikili iş görüşmeleri yapma imkanı buldu. 

Heyet ilk olarak Güney Kore'nin başkenti Seul'a gitti. Burada ikili iş görüşmesi yaparak bazı firmaları ziyaret eden heyet, karşılıklı faaliyetlerini anlatıp fikir alışverişinde bulundu. Burada 2 gün kalan heyet daha sonra Japonya'nın başkenti Tokyo'ya giderek uluslararası inşaat fuarına katıldı. Fuarda Ispartalı firma yetkilileri kendilerini tanıtma imkanı bulurken burada da bağlantı kurabilecekleri firmalarla ikili görüşmeler yaptı. Heyet Türk firmaların bulunduğu işletmelere de ziyaretlerde bulundu. Tokyo'da ITSO heyetine MÜSİAD'ın Tokyo Başkanı Mahmut Münir Güzel eşlik etti.

ITSO Başkan Yardımcısı Metin Çelik, gittikleri her yerde başta Isparta'nın ekonomik durumu olmak üzere kültürel, sosyal ve turizm potansiyeliyle işbirliği yapılacak sektörleri tanıtma imkanı bulunduklarını söyledi. 6 gün süren Güney Kore ve Japonya iş ve fuar gezisinin üyelere faydalı olduğunu aktaran Çelik, özellikle ikili iş görüşmelerinin verimli geçtiğini ve bazı firmaların bağlantılar kurabileceğini kaydetti.

Subscribe to newsletter !